Jopkowsky Opublikowano 5 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2023 (edytowane) W dniu 3.03.2023 o 16:19, Hazuka Artur napisał: Jaka jest teraz najlepsza zaneta na leszcza ?? I dwa czy ktoś mi powie czyndlugosc przyponu ma znaczenie na leszcza ?? I trzy koszyk w przelocie czy pętli?? Dziękuję 😉 Witaj ja osobiście używam podstawowej zanęty na leszcz czasami dodaje pikantnego czosnku, Leszcz to nie Karp. To podstawowa ryba nie jest jakaś oporowa więc na początku nie ma co za dużo na nią wydawać i kombinować z zanętą . Przypony fluocarbonowy 7,7kg wytrzymałości 25 cm długości i najbardziej popularna metoda koszyk ciężarek w pętli. Pozdrawiam. Edytowane 5 Marca 2023 przez Jopkowsky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lagger24 Opublikowano 24 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2023 nie wiem czy to tu dawno nie grałem rf4. Może mi ktoś powiedzieć jak zdobyć umiejętność łowienia na kanapke?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieg Opublikowano 24 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2023 3 godziny temu, lagger24 napisał: nie wiem czy to tu dawno nie grałem rf4. Może mi ktoś powiedzieć jak zdobyć umiejętność łowienia na kanapke?? Musisz wbic 80 procent umiejentnosci w wedkarstwie splawikowym. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsktojestto Opublikowano 29 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2024 witam i pytam o sprawdzone zanęty na certy oraz przynęty na nie jakieś polecane oprócz rosówki i kornika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borewicz Opublikowano 29 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2024 @wsktojestto w tej grze prawda jest taka, że łapie się na to, na co aktualnie bierze 😉 Jeśli chodzi o przynęty, to w tej chwili najprościej złapać na rosówkę. Oprócz niej wychodziły wcześniej na: dżdżownica, czerwony robak, biały robak, kaster, larwa kornika. Osobiście największą złapałem na chruścika. Widziałem też okazy na lartwę jętki, a nawet na pęczek alg. Jeśli chodzi o zanęty, to jest podobnie - jest ich masa. Poprzeglądaj na forum/DC jakich zanęt używali inni gracze, na co łowią aktualnie. Do zadania ostatnio złapałem na: Baza - kasza manna Dodatki - ochotka, białe robaki, posiekane robaki Atraktor - mięta Najważniejsze, że zadziałało. Inni do zadań łapali np na: Baza - mielony groch Dodatki - ochotka 3, posiekany robak, kaster, ochotka Atraktor - ekstrakt z dżdżownicy Ważne są też haki, jak i pozostałe elementy zestawu. Ważna jest wytrwałość. Jak nie dziś, to jutro też jest dzień 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogumil1223 Opublikowano 1 Lutego 2025 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2025 Witam szukam mieszanki zanęt na karasie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_Sad_Erpe Opublikowano 1 Lutego 2025 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2025 13 minut temu, bogumil1223 napisał: Witam szukam mieszanki zanęt na karasie pozdrawiam Hej, możesz skorzystać z szablonów w grze w zakładce zanęty, bardzo dobrze działa na karasia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgentIQ007 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Chcę zapytać o : - "Helen Van Zandt CL Flat Pear Sand SW20". Co to jest i do czego służy i gdzie to można nabyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borewicz Opublikowano 28 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2025 @AgentIQ007 Jest to ciężarek o wadze 20g, który możesz kupić w sklepie wędkarskim -> komponenty zestawów -> ciężarki -> ciężarki klasyczne, ewentualnie w sklepie masz pole do wyszukiwania gdzie wpisujesz czego szukasz 😉 Opis: Spoiler 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgentIQ007 Opublikowano 29 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2025 13 godzin temu, Borewicz napisał: @AgentIQ007 Jest to ciężarek o wadze 20g, który możesz kupić w sklepie wędkarskim -> komponenty zestawów -> ciężarki -> ciężarki klasyczne, ewentualnie w sklepie masz pole do wyszukiwania gdzie wpisujesz czego szukasz 😉 Opis: Pokaż ukrytą zawartość Dziękuję bardzo.... nie jestem wędkarzem i muszę przyznać, że kojarzyłem to bardziej z przynętą. Gra mi się podoba choć ma wiele nielogicznych i bzdurnych elementów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zerbeusz Opublikowano 19 Maja Udostępnij Opublikowano 19 Maja Witajcie. Czy ilość użytej zanęty ma znaczenie? Tym więcej pomieści koszyk do zanęty, pva lub rakieta do zanęty to zwiększa szanse na połów ryb ? Czy czas działania zanęty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_Sad_Erpe Opublikowano 20 Maja Udostępnij Opublikowano 20 Maja 8 godzin temu, Zerbeusz napisał: Witajcie. Czy ilość użytej zanęty ma znaczenie? Tym więcej pomieści koszyk do zanęty, pva lub rakieta do zanęty to zwiększa szanse na połów ryb ? Czy czas działania zanęty? Hej, zazwyczaj tak jest, im większy koszyk/pva itp tym lepsze brania, zależy też to od ryb, łowiska itp, więcej o zanętach możesz poszukać tutaj: https://rf4.pl/userguide/#crafting_feed 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi