olsenfalcon Opublikowano 18 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 Cześć Mam bardzo konkretne pytanie dotyczące gry. Otóż czy można gdzieś kupic inny podbierak niż ten 3 metrowy, bo mam problem z podbieraniem nim wiekszych ryb> Obecnie łowie na bata siedmiometrowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pruchcio Opublikowano 18 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 Nie można. Jeżeli łowisz z łodzi używaj bata 6m, albo dłuższego bata ale dużo mocniejszego niż waga okazu na który polujesz. Możesz też zamęczyć dużą rybę jeżeli masz długiego, ale nie dość mocnego bata - w tym celu na przemian kładziesz i podnosisz wędkę. Takie ''pompowanie'' sprawi że ryba po kilku minutach walki wypłynie na powierzchnię na boku albo brzuchem do góry i spokojnie ją wtedy podbierzesz. 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olsenfalcon Opublikowano 19 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2023 sprobuje z tym pompowaniem dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pruchcio Opublikowano 22 Lutego Udostępnij Opublikowano 22 Lutego Dobrze wypasiona sieja schowała mi się pod łódkę i za nic nie dała się podebrać. Filmik pokazuje koniec walki, w trakcie musiałem zrobić chyba tak 4 razy. 717847072_RussianFishing42024-02-2212-57-18.mp4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Levo Opublikowano 23 Lutego Udostępnij Opublikowano 23 Lutego @Pruchcio Witam Gratuluje okazu. Co do problemu - Wędka TL 8m nie jest najlepszym wyborem na łowienie z łódki, od tego są krótsze TL - 5m lub 6 m. TL 8m to jest sprzęcik na łowienie z brzegu, dlatego wyciąganie ryb sprawia Ci tyle problemu. Levo 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jopkowsky Opublikowano 28 Lutego Udostępnij Opublikowano 28 Lutego W dniu 23.02.2024 o 07:15, Levo napisał: @Pruchcio Witam Gratuluje okazu. Co do problemu - Wędka TL 8m nie jest najlepszym wyborem na łowienie z łódki, od tego są krótsze TL - 5m lub 6 m. TL 8m to jest sprzęcik na łowienie z brzegu, dlatego wyciąganie ryb sprawia Ci tyle problemu. Levo Dodam jeszcze ze z pomostów np: Na Tunguzce też lepiej używać krótszych wędek. Przy 7-8 metrowej często wpada pod pomost ryba... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi