olsenfalcon Opublikowano 18 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 Cześć Mam bardzo konkretne pytanie dotyczące gry. Otóż czy można gdzieś kupic inny podbierak niż ten 3 metrowy, bo mam problem z podbieraniem nim wiekszych ryb> Obecnie łowie na bata siedmiometrowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pruchcio Opublikowano 18 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 Nie można. Jeżeli łowisz z łodzi używaj bata 6m, albo dłuższego bata ale dużo mocniejszego niż waga okazu na który polujesz. Możesz też zamęczyć dużą rybę jeżeli masz długiego, ale nie dość mocnego bata - w tym celu na przemian kładziesz i podnosisz wędkę. Takie ''pompowanie'' sprawi że ryba po kilku minutach walki wypłynie na powierzchnię na boku albo brzuchem do góry i spokojnie ją wtedy podbierzesz. 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olsenfalcon Opublikowano 19 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2023 sprobuje z tym pompowaniem dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pruchcio Opublikowano 22 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2024 Dobrze wypasiona sieja schowała mi się pod łódkę i za nic nie dała się podebrać. Filmik pokazuje koniec walki, w trakcie musiałem zrobić chyba tak 4 razy. 717847072_RussianFishing42024-02-2212-57-18.mp4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Levo Opublikowano 23 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2024 @Pruchcio Witam Gratuluje okazu. Co do problemu - Wędka TL 8m nie jest najlepszym wyborem na łowienie z łódki, od tego są krótsze TL - 5m lub 6 m. TL 8m to jest sprzęcik na łowienie z brzegu, dlatego wyciąganie ryb sprawia Ci tyle problemu. Levo 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jopkowsky Opublikowano 28 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2024 W dniu 23.02.2024 o 07:15, Levo napisał: @Pruchcio Witam Gratuluje okazu. Co do problemu - Wędka TL 8m nie jest najlepszym wyborem na łowienie z łódki, od tego są krótsze TL - 5m lub 6 m. TL 8m to jest sprzęcik na łowienie z brzegu, dlatego wyciąganie ryb sprawia Ci tyle problemu. Levo Dodam jeszcze ze z pomostów np: Na Tunguzce też lepiej używać krótszych wędek. Przy 7-8 metrowej często wpada pod pomost ryba... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi